Jordbær-koldskål
Friskplukkede danske jordbær er noget af det bedste. Prøv dem f.eks. til at lave denne velsmagende og vanedannende koldskål.
4 personer
Total:15 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- 1 vaniljestang
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 4-5 spsk. rørsukker
- 1 liter kærnemælk
- ½ liter tykmælk
- 300 g jordbær
- Pynt:
- jordbær
- ½ bundt frisk mynte
Sådan laver du koldskål med jordbær
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med rørsukkeret.
- Pisk æggeblommerne sammen med vaniljesukkeret til en æggesnaps.
- Pisk kærnemælk og tykmælk i.
- Skyl jordbærrene, og nip dem. Blend dem til puré med en stavblender.
- Bland jordbærpuréen i koldskålen, og blend det godt sammen.
- Servér koldskålen iskold med lidt ekstra jordbær skåret i skiver og lidt frisk mynte på toppen.