Jordbæris med marengskys

Jordbæris med marengskys

Et større udstyrsstykke til en helt særlig lejlighed. Her får du opskriften på en skøn isdessert med masser af friske jordbær og sprøde nybagte marengs på toppen.

8

Total:6 timer 5 minutter

Arbejdstid:5 timer 35 minutter

Ingredienser

  • Is:
  • 400 g jordbær
  • 75 g sukker
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • kornene af 1 stang vanilje
  • 5 dl piskefløde.
  • Marengskys:
  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker.
  • Jordbærpynt:
  • 150 g jordbær
  • 2-3 spsk flydende honning eller sirup
  • ½ tsk revet citronskal
  • 1 spsk finthakket mynte
  • ekstra mynteblade til pynt.

Sådan laver du jordbæris:

  1. Nip stilkene af jordbærrene, og kom dem i en gryde sammen med sukker, og giv det et opkog og lad det simre et par minutter, til sukkeret er smeltet. Blend jordbærrene og saften.
  2. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje med en elpisker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggemassen, og vend til sidst jordbær-puréen heri.
  3. Beklæd en springform med husholdningsfilm, og fyld isen i formen. Sæt den i fryseren ca. 5 timer.
  4. Pisk æggehvider stive sammen med 1 spsk sukker med en elpisker – og pisk resten af sukkeret i og fortsæt piskningen, til marengsen opnår en sej konsistens.
  5. Fyld det i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt små marengstoppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag de små marengs-kys 1 time ved 110 grader, til de er tørre og sprøde. Tag dem ud og afkøl.
  6. Nip jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Mariner dem med flydende honning, citronskal og mynte.
  7. Tag isen ud af formen og husholdningsfilmen og anret det på et fad. Kom marengskys på toppen sammen med marinerede jordbær og pynt med mynteblade.