Jordbæris med marengskys
Et større udstyrsstykke til en helt særlig lejlighed. Her får du opskriften på en skøn isdessert med masser af friske jordbær og sprøde nybagte marengs på toppen.
8
Total:6 timer 5 minutter
Arbejdstid:5 timer 35 minutter
Ingredienser
- Is:
- 400 g jordbær
- 75 g sukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 100 g sukker
- kornene af 1 stang vanilje
- 5 dl piskefløde.
- Marengskys:
- 2 æggehvider
- 100 g sukker.
- Jordbærpynt:
- 150 g jordbær
- 2-3 spsk flydende honning eller sirup
- ½ tsk revet citronskal
- 1 spsk finthakket mynte
- ekstra mynteblade til pynt.
Sådan laver du jordbæris:
- Nip stilkene af jordbærrene, og kom dem i en gryde sammen med sukker, og giv det et opkog og lad det simre et par minutter, til sukkeret er smeltet. Blend jordbærrene og saften.
- Pisk æggeblommer, sukker og vanilje med en elpisker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggemassen, og vend til sidst jordbær-puréen heri.
- Beklæd en springform med husholdningsfilm, og fyld isen i formen. Sæt den i fryseren ca. 5 timer.
- Pisk æggehvider stive sammen med 1 spsk sukker med en elpisker – og pisk resten af sukkeret i og fortsæt piskningen, til marengsen opnår en sej konsistens.
- Fyld det i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt små marengstoppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag de små marengs-kys 1 time ved 110 grader, til de er tørre og sprøde. Tag dem ud og afkøl.
- Nip jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Mariner dem med flydende honning, citronskal og mynte.
- Tag isen ud af formen og husholdningsfilmen og anret det på et fad. Kom marengskys på toppen sammen med marinerede jordbær og pynt med mynteblade.