Jordbærlagkage med et twist
Jordbær er indbegrebet af god dansk sommer, og skal der være fest, så er denne jordbærlagkage med et twist en dekorativ og uhyre smagfuld kage.
Jordbærlagkage til 10 personer
Jordbærlagkage med et twist
- Bunde:
- 3 æg
- 125 g sukker
- 1 spsk. vand
- 100 g hvedemel
- ½ tsk. hjortetaksalt
- Desuden:
- 6 spsk. sherry eller appelsinsaft til bundene
- Kagecreme:
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 2½ dl sødmælk
- korn af en vaniljestang
- 5 dl piskefløde
- 500 g jordbær
Sådan laver du jordbærlagkage med et twist
- Bunde:
- Pisk æggene luftige, og pisk sukkeret i. Pisk vandet i. Vend sigtet mel og hjortetaksalt i.
- Kom dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag den ca. 30 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, sidder der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen. Skær den i 3 bunde med en lang brødkniv.
- Kagecreme:
- Kom æg, sukker, majsstivelse og mælk i en gryde, og pisk det sammen. Kom vaniljekorn i. Kog cremen op til den begynder at boble under omrøring. Kom den i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen tildækket i køleskab.
- Pisk fløden til skum og vend det i den kolde creme. Læg en kagebund på et lagkagefad, og dryp evt. med 2 spsk. sherry. Fordel 1/3 af cremen på den ene lagkagebund. Læg 1/3 af jordbærrene skåret i skiver over. Gentag med de 2 andre bunde.