Jordbærlagkage

Jordbærlagkage med hyldeblomst

Kombiner jordbær og hyldeblomster i en klassisk dansk sommerlagkage.

Ingredienser

  • Til en stor lagkage:
  • BUNDE:
  • 3 æg
  • 125 g rørsukker
  • ½ vaniljestang, kornene herfra
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g marcipan
  • 1 lime, fintrevet skal og saft herfra
  • lidt smør og sukker til springformen
  • CREME/FYLD:
  • 3½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • ½ vaniljestang
  • 1 dl piskefløde
  • 3 æggeblommer
  • 2½ spsk maizenamel
  • 2½ dl piskefløde til flødeskum
  • 2-3 dl god jordbærmarmelade
  • 250-400 g jordbær, skåret i skiver
  • lidt hyldeblomster til pynt

Sådan gør du

  1. Pisk æg, rørsukker og vanilje sammen med en elpisker, til det bliver let og luftigt. Bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i æggemassen.
  2. Riv marcipanen groft, og rør også det i dejen sammen med revet limeskal og saft.
  3. Smør en springform med smør, og drys med lidt sukker i kanten. Hæld dejen heri, og smør den jævnt ud i formen. Bag bunden i 25-30 minutter ved 200 grader.
  4. Tag den ud, og afkøl helt. Når kagen er afkølet, skal den skæres igennem til 3 bunde.
  5. Til fyldet kommes hyldeblomstsaft og vanilje i en gryde, og bringes til kogepunktet. Hæld piskefløde i, og tag gryden af varmen.
  6. Rør æggeblommer sammen med maizenamel i en skål, og hæld 1 dl af den varme hyldeblomstsaft heri.
  7. Rør hurtigt rundt. Hæld maizenablandingen i gryden, og pisk det sammen med resten af saften. Bring det til kogepunktet, og lad det koge under konstant piskning, til det tykner. Tag vaniljestangen op, og hæld lagkagecremen i en skål og afkøl.
  8. Pisk fløden til skum, og bland først ¼ del af flødeskummet i lagkagecremen, og rør det godt igennem, så der ikke er nogle klumper i. Vend herefter resten af flødeskummet i.
  9. Find et lagkagefad frem. Smør bundene med marmelade, og læg dem på med creme og lidt jordbær mellem hvert lag.
  10. Afslut med creme og masser af jordbær på toppen. Pynt også gerne med hyldeblomster.