Jordbærtiramisu
Her har vi givet en italiensk klassiker nye klæder i form af friske jordbær frem for kaffe og kakao.
Jordbærtiramisu til 6-8 personer
Jordbærtiramisu
- 500 g friske jordbær
- 1 dl sukker
- 12 lady fingers
- 2 dl friskpresset appelsinsaft
- evt. 3 spsk. Grand manier
- 2 past. æggeblommer (1 bæger)
- 2 spsk. flormelis
- 1 vaniljestang
- 200 g mascarpone
- 1 dl piskefløde
- Pynt:
- 75 g høvlet chokolade
- 6-8 jordbær
Sådan laver du jordbærtiramisu
- Bland appelsinsaft og Grand manier.
- Pisk æggeblommerne med flormelis. Tilsæt kornene fra 1 vaniljestang, og pisk det cremet. Pisk fløden til skum. Pisk mascarpone igennem, og pisk æggeblommecremen i. Vend flødeskummet i.
- Bland jordbær i skiver med sukker, og lad det trække 10 min. Fordel halvdelen af jordbærerne i et fad eller i portionsglas. Dyp lady fingers i appelsinsaften, og læg dem over. Fordel resten af jordbærrene ovenpå. Kom mascarponeblandingen over. Stil desserten i køleskab 1 times tid. Drys med høvlet chokolade, og pynt med jordbær.