Jordbærtiramisu

Jordbærtiramisu

Her har vi givet en italiensk klassiker nye klæder i form af friske jordbær frem for kaffe og kakao.

Jordbærtiramisu til 6-8 personer

Jordbærtiramisu

  • 500 g friske jordbær
  • 1 dl sukker
  • 12 lady fingers
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • evt. 3 spsk. Grand manier
  • 2 past. æggeblommer (1 bæger)
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 200 g mascarpone
  • 1 dl piskefløde
  • Pynt:
  • 75 g høvlet chokolade
  • 6-8 jordbær

Sådan laver du jordbærtiramisu

  1. Bland appelsinsaft og Grand manier.
  2. Pisk æggeblommerne med flormelis. Tilsæt kornene fra 1 vaniljestang, og pisk det cremet. Pisk fløden til skum. Pisk mascarpone igennem, og pisk æggeblommecremen i. Vend flødeskummet i.
  3. Bland jordbær i skiver med sukker, og lad det trække 10 min. Fordel halvdelen af jordbærerne i et fad eller i portionsglas. Dyp lady fingers i appelsinsaften, og læg dem over. Fordel resten af jordbærrene ovenpå. Kom mascarponeblandingen over. Stil desserten i køleskab 1 times tid. Drys med høvlet chokolade, og pynt med jordbær.