Jordskokkesuppe med trøffelolie og kantareller
Jordskokkesuppe med trøffelolie og kantareller... Perfekt forret til nytårsaften eller andre festlige lejligheder.
Jordskokkesuppe med trøffelolie og kantareller
Til 8 personer
1 kg rensede jordskokker
2 bagekartofler
1 pastinak
½ dl olivenolie
1,5 l hønsefond
¼ l piskefløde
½ tsk. friskrevet muskatnød
salt og peber
8 tsk. trøffelolie
500 g kantareller
2-3 spsk smør
salt og peber fra kværn
1. Skræl jordskokker, kartofler og pastinak, og skær dem i tern.
2. Opvarm olien i en gryde, og kom rodfrugterne i. Vend godt rundt, til de har suget olien lidt til sig. Hæld hønsefond over, og kog rodfrugterne, til de er møre, ca. 20 minutter.
3. Blend suppen med stavblender, og tilsæt samtidig fløden. Si gennem en sigte, så suppen bliver blød og helt fri for klumper. Stil til side.
4. Rens kantarellerne, og steg dem sprøde i smør. Krydr med salt og peber. Varm suppen op – den må ikke koge – og smag den til med muskatnød, salt og peber. Hvis den er meget tyk, tilsættes lidt vand. Pisk den godt, så den bliver luftig.
5. Anret i varme suppekopper, og strø kantareller over. Dryp hver suppe med en tsk. trøffelolie. Server med brød.
► SE OGSÅ: Skøn jordskokkesuppe med rødbedechips
► SE OGSÅ: Jordskokkesuppe med havtaske og drys af kaffebønner
► SE OGSÅ: 3 opskrifter med jordskokker