Jordskokkesuppe med kartofler og bacon
Jordskokker er en skøn rodfrugt, der både kan bruges i supper og rå i salater. Der skal lidt tålmodighed til at skælle de små rødder, men det er umagen værd. Her får du opskriften på en skøn jordskokkesuppe med kartofler og sprød parmaskine eller bacon på toppen:
Næringsindhold
- Energi pr. person:542 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:16 %
- Kulhydrat:54 %
Jordskokkesuppe til 4 personer
Total:55 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge til jordskokkesuppe med kartoffel & bacon
- 1 løg
- 1 stor bagekartoffel
- 750 g jordskokker
- olivenolie (til stegning)
- 1 liter hønsebouillon
- 3 kviste timian
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk. muskatnød
- evt. 1 spsk. smør
- salt & friskkværnet peber
- PYNT:
- 70 g parmaskinke eller bacon
- 1 bundt frisk kørvel
- TILBEHØR:
- evt. brød
Sådan laver du jordskokkesuppe
- Pil løget, og hak det fint.
- Skræl kartoffel og jordskokker, og skær dem i små terninger. Steg dem sammen med løget i olie i en gryde, uden at de tager farve. Hæld bouillon ved, og bring gryden i kog. Tilsæt timiankviste.
- Kog suppen ved lav varme i ca. 20 min., til kartoffel og jordskokker er møre. Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden.
- Tilsæt fløde, revet muskatnød og evt. smør, og smag til med salt og peber
- Rist parmaskine på panden i et par min., til den er sprød. Eller steg bacon sprødt på en pande.
- Servér jordskokkesuppen rygende varm med smuldret parmaskinke og frisk kørvel på toppen og evt. brød til.
Jordskokkesuppe med rødbedechips
- 300 g jordskokker
- 1 løg (finthakket)
- 1 spsk olivenolie
- lime
- 1/2 l grønsags- eller hønsebouillon
- 150 g kæmperejer (eller 150 g pillede rejer)
- salt og peber
Jordskokkesuppe med rødbedechips
- Skræl jordskokkerne og skær dem i små stykker.
- Sautér løg bløde i olie og tilsæt jordskokker og fintrevet limeskal. Steg under omrøring et par min. og tilsæt bouillon.
- Lad suppen simre til jordskokkerne er helt møre - ca. 15 min. Blend suppen og giv den et opkog.
- Smag til med limesaft, salt og peber.
- Pil rejerne og rist dem på en pande med olie 3 min. Krydr med salt og peber og server med suppe og brød.
Brød med friske krydderurter
Skønne supper
-
Ingefærsuppe
-
Nem & spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager
-
Tomatsuppe med rosmarinbrød
-
Peberrodssuppe med blåmuslinger
-
Nem hønsekødssuppe
-
Kyllingesuppe med nudler og grønt
-
Forårssuppe med asparges og kylling
-
Tomatsuppe med pasta
-
Klar kyllingesuppe med grønkål, ingefær og chili
-
Thai-kokosmælk suppe
-
Bønnesuppe med avocado