Jordskoksuppe med æble & ingefær
Prøv denne lækre suppe med et friskt pift af ingefær.
4
Ingredienser
- 2 tsk rapsolie
- 2 tsk rød karrypasta
- 1 hakket løg
- 1-2 fed finthakkede hvidløg
- 1 udkernet, finthakket rød chili
- 1 udkernet, hakket madæble, f.eks.
- belle de boskoop
- 600 g jordskokker i tern
- en anelse citronsaft
- ¾ liter hønse- eller grøntbouillon
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 dåse koksmælk, light
- salt, friskkværnet peber
- TOPPING:
- ½ -¾ dl groft kokosmel
- ½ dl tørristede peanuts
- 1-2 spsk reven skal af
- ubehandlet lime
- 1 fuldkornsbaguette
Sådan gør du:
- Varm olien og rist karry, løg, hvidløg samt chili, æble og jordskokker under omrøring i 3-4 minutter. Dryp lidt citronsaft over og lad væden koge ind. Tilsæt bouillon samt ingefær og lad suppen småkoge 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre. Hæld kokosmælk i gryden og kog suppen godt igennem, før den blendes og smages til med salt og peber og serveres med den knasende topping og fuldkornsbaguette.
- Energi pr. pers.: 600 kcal, fedt 30%, protein 12%, kulhydrat 58%