suppe

Jordskoksuppe med æble & ingefær

Prøv denne lækre suppe med et friskt pift af ingefær.

4

Ingredienser

  • 2 tsk rapsolie
  • 2 tsk rød karrypasta
  • 1 hakket løg
  • 1-2 fed finthakkede hvidløg
  • 1 udkernet, finthakket rød chili
  • 1 udkernet, hakket madæble, f.eks.
  • belle de boskoop
  • 600 g jordskokker i tern
  • en anelse citronsaft
  • ¾ liter hønse- eller grøntbouillon
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 dåse koksmælk, light
  • salt, friskkværnet peber
  • TOPPING:
  • ½ -¾ dl groft kokosmel
  • ½ dl tørristede peanuts
  • 1-2 spsk reven skal af
  • ubehandlet lime
  • 1 fuldkornsbaguette

Sådan gør du:

  1. Varm olien og rist karry, løg, hvidløg samt chili, æble og jordskokker under omrøring i 3-4 minutter. Dryp lidt citronsaft over og lad væden koge ind. Tilsæt bouillon samt ingefær og lad suppen småkoge 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre. Hæld kokosmælk i gryden og kog suppen godt igennem, før den blendes og smages til med salt og peber og serveres med den knasende topping og fuldkornsbaguette.
  2. Energi pr. pers.: 600 kcal, fedt 30%, protein 12%, kulhydrat 58%