Opskrift på jordskoksuppe med karry og gurkemeje

Jordskoksuppe med karry og gurkemeje

4

Ingredienser

  • 1 spsk god karry
  • ½ spsk gurkemeje
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 3 fed hvidløg,grofthakket
  • lidt smør til svitsning
  • 1 løg, grofthakket
  • 750 g jordskokker, rengjorte og grofthakket, ikke skrællet
  • 150 g kartofler rengjorte og grofthakket
  • 1 æble, gerne Belle de Boskop, grofthakket
  • 1 ½ dl god grøntsagsbouillon (gerne Morga fra Irma)
  • ¼ dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Svits karry, gurkemeje, ingefær og hvidløg i smør i en stor tykbundet gryde. Tilsæt løg og lad dem blive bløde. Tilsæt jordskokker og rør rundt i et par minutter. Bland nu kartofler og æble i. Tilsæt bouillon og lad suppen simre under låg til alle grøntsager er møre og kan moses. Blend suppen med en stavblender og måske skal du justere med mere væde. Kom piskefløde ved og varm suppen igennem.
  2. Server rygende varm og med en stor skål hvidkålsråkost med masser af persille, abrikoser og hasselnødder.