Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe med sprød bacon og rødder

Nem gæsteret, der smager fantastisk.

4-5 personer

Ingredienser

  • 500 g bagekartofler
  • 500-600 g
  • jordskokker
  • 2 fed hvidløg
  • et par kviste timian
  • 1 l vand eller
  • hønsebouillon
  • 1½ dl piskefløde
  • citronsaft
  • salt og peber
  • Topping:
  • 150 g bacon
  • 1 pastinak
  • 1 gulerod
  • ½ rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk revet citronskal
  • lidt purløg og basilikum, fint hakket

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og jordskokkerne, og skær dem i grove tern. Pil og skær hvidløgsfeddene i skiver.
  2. Steg kartoflerne og jordskokkerne ved svag varme i en gryde med olivenolie nogle minutter. Tilsæt hvidløg, timian og bouillon. Læg låg på, og lad det simre ca. 25 minutter, til det er mørt.
  3. Tilsæt piskefløde, og blend suppen til jævn konsistens, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Skær baconen i små stykker, og steg det gyldent og sprødt. Skræl pastinak og gulerod, og skær dem i små tern. Pil og hak rødløg og hvidløg.
  5. Kom de rå grøntsager på panden til det sprødstegte bacon, og steg fortsat et par minutter. Krydr med revet citronskal, friskkværnet peber, purløg og basilikum.
  6. Server jordskoksuppen med sprød bacon og rødder.

Tip

Suppen kan også laves en dag i forvejen. Sæt den i køleskabet. Skær bacon og grøntsager i små tern, og opbevar det i lille boks med låg. Steg det inden servering. Er suppen blevet lidt for tyk, når den opvarmes, kan du justere konsistensen med lidt mere hønsebouillon.