Juleboller med safran og sukat
Gyldengule, smørbløde og lækre. Den perfekte bolle til adventshyggen eller Luciadag.
Giver ca. 10 mellemstore, luftige juleboller
Total:3 timer
Ingredienser
- ¼ tsk safran
- 1 spsk kogende vand
- 4 dl lun mælk
- 50 g gær
- 1 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 150 g smeltet smør
- 2 æggeblommer
- 1 tsk kardemomme
- 100 g sukat
- 50 g lyse rosiner
- ca. 650 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- sukker til drys
Sådan bager du juleboller med safran & sukat
- 1. Knus safrantrådene imellem fingerspidserne, så godt som det er muligt, læg i en skål, og hæld 1 skefuld kogende vand over dem. Lad trådene stå i ti minutter.
- 2. Lun nu mælken, og tilsæt gær, salt, sukker, kardemomme, æggeblommer og smeltet smør. Tilsæt først en tredjedel af melet sammen med sukat og rosiner, og rør sammen til en blød dej.
- 3. Tilsæt resten af melet en tredjedel ad gangen, det kan variere lidt, hvor meget melet suger, og dermed hvor meget der kan optages i dejen. Ælt dejen, til den er smidig og blank, og lad den hæve et lunt sted uden træk i 1 ½-2 timer med et stykke film over.
- 4. Tag dejen ud, og del den i 10 dele, som hver formes til en bolle. Læg bollerne på en bradepande, og pensl dem med et sammenpisket æg blandet med et par skefulde vand. Drys med sukker, og lad bollerne hæve yderligere 25-30 min, indtil de er vokset en halv størrelse.
- 5. Bag dem ved 200 grader i ovnen i 12-14 min, indtil de er lysebrune både på overfladen og i bunden. Lad dem køle lidt, før de spises.
- SE MERE: Low carb julebag
PRØV OGSÅ: Chokofilopakker og krydret varm kakao