Opskrift på julekage

Julekage

Julekage

Til 1 kage, sandkageform a 1 l:

350 g grofthakkede blandede nøddekerner

150 g grofthakkede tørrede dadler

150 g grofthakkede tørrede figner

150 g ren rå marcipan i små tern

50 g hakket sukat

50 g hakket pomeransskal

50 g røde cocktailbær

100 g mel

1 tsk bagepulver

1 nip (ca. ¼ tsk) havsaltflager

150 g lyst rørsukker

3 store æg.

Smør formen, og beklæd den med tilklippet bagepapir. Bland de første syv ingredienser, tilsæt mel med bagepulver og salt samt sukker, og vend det hele godt sammen.

Rør et æg ad gangen i, og fyld dejen i formen. Glat overfladen, og bag kagen ved 175 grader ca. 1½ time. Tjek om kagen er bagt: Stik en nål i – den skal komme tør op.