Julekagehjerte

Julekagehjerte

Hjemmebagte julehjerter - bag et fint julehjerte til en du holder af.

Total:20 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Indrulning og hævetid: ca. 1 time
  • Bagetid: 15-20 min.
  • Fryse-egnet
  • 25 g gær
  • 1 dl vand
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 250-300 g mel (4-5 dl)
  • 125 g smør
  • Fyld:
  • 150 g marcipan
  • 50 g sukat
  • 50 g syltet appelsinskal
  • Til pensling:
  • æg, tesukker og hakkede nøddekerner

Sådan bager du et julekagehjerte

  1. Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt salt, sukker og æg.
  2. Bland melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt. Lad dejen hvile et kvarter.
  3. Rul dejen ud på meldrysset bord til en stor firkant.
  4. SE MERE: Citron-ingefærstjerner
  5. Skær smørret i tynde skiver og læg det tæt på dejen.
  6. Fold de fire dejhjørner til midten. Rul dejen let, fold den i tre lag og lad den hvile 15 min
  7. Gentag udrulning 3 gange. Rul derefter dejen til et langt stykke, ca. 60 cm.
  8. Fordel revet marcipan, sukat- og appelsinskal på.
  9. Fold sammen herom og læg stykket med sammenføjningen nedad på bagepladen beklædt med bagepapir.
  10. Form den til et hjerte. Lad den hæve i 20 min.
  11.  Pensl med æg og drys tesukker og nøddekerner over. Bag ved 175 grader i 15-20 min.