Julekagehjerte
Hjemmebagte julehjerter - bag et fint julehjerte til en du holder af.
Total:20 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Indrulning og hævetid: ca. 1 time
- Bagetid: 15-20 min.
- Fryse-egnet
- 25 g gær
- 1 dl vand
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 1 æg
- 250-300 g mel (4-5 dl)
- 125 g smør
- Fyld:
- 150 g marcipan
- 50 g sukat
- 50 g syltet appelsinskal
- Til pensling:
- æg, tesukker og hakkede nøddekerner
Sådan bager du et julekagehjerte
- Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt salt, sukker og æg.
- Bland melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt. Lad dejen hvile et kvarter.
- Rul dejen ud på meldrysset bord til en stor firkant.
- SE MERE: Citron-ingefærstjerner
- Skær smørret i tynde skiver og læg det tæt på dejen.
- Fold de fire dejhjørner til midten. Rul dejen let, fold den i tre lag og lad den hvile 15 min
- Gentag udrulning 3 gange. Rul derefter dejen til et langt stykke, ca. 60 cm.
- Fordel revet marcipan, sukat- og appelsinskal på.
- Fold sammen herom og læg stykket med sammenføjningen nedad på bagepladen beklædt med bagepapir.
- Form den til et hjerte. Lad den hæve i 20 min.
- Pensl med æg og drys tesukker og nøddekerner over. Bag ved 175 grader i 15-20 min.
Julens bedste småkager
PRØV OGSÅ:Lækre pebernødder