Julekiksekage

Skøn julekiksekage med Bastognekiks

Den klassiske kiksekage har fået et ordentligt skud jul - kiksekagen er lavet med bastognekiks, kanel og kondenseret mælk.

Ca. 16 stykker kiksekage

Ingredienser

  • 300 g mørk chokolade
  • 1 dåse kondenseret mælk, ca. 400 g
  • 35 g smør
  • 1 tsk stødt kanel
  • ca. 20 bastognekiks
  • 2 spsk hasselnøddeflager

Sådan laver du julekiksekage

  1. Beklæd en smurt rugbrødsform (ca. 25 cm lang) med bagepapir.
  2. Hak chokoladen groft, og kom den i en lille gryde sammen med kondenseret mælk, smør og kanel.
  3. Lad blandingen smelte ved svag varme. Rør, så det ikke brænder på. Rør massen ensartet, og tag gryden af varmen.
  4. Hæld et tyndt lag chokolade i bunden af formen. Læg derpå et lag kiks. Fortsæt til der er 4 lag i alt.
  5. Slut med et lag chokolade, og drys med hasselnøddeflager.
  6. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.
  7. Tag kagen ud ca. 10 minutter før servering, og skær den i skiver.