Julekringle med romremonce

Julekringle med romremonce

En sikker juleklassiker med et pift af rom, der smager skønt.

8 personer

Ingredienser

  • 75 g smør
  • ½ dl fløde
  • 25 g gær
  • 1½ spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 2 æg
  • ca. 300 g hvedemel
  • 1 portion marcipanremonce med rom (se her på siden)
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 3-4 spsk. perlesukker

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en gryde. Kom fløden i. Når det er fingervarmt, kommes det i en skål, og gæren røres ud heri.
  2. Rør sukker, salt og æg i. Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen sammen. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time et lunt sted med et klæde over.
  3. Rul dejen til en 70 cm lang pølse. Rul den flad, så den får en bredde på 10 cm.
  4. Smør remoncen på dejen i en 5 cm bred stribe på midten. Fold dejen ind over fyldet, så det bliver lukket godt inde.
  5. Form den lange pølse til en kringle direkte på bagepapir på en bageplade.
  6. Lad kringlen efterhæve ca. ½ time. Pensl med æg, og drys med perlesukker.
  7. Bag kringlen ved 200 gr. ca. 30 min. på andennederste ovnribbe.

Marcipan remonce med rom

Fyld til en stor kringle

  • 150 g marcipan
  • 4 spsk. mørk god rom, cognac eller appelsinsaft
  • 100 g flormelis
  • 100 g smør

Riv marcipanen på råkostjernet og rør rom i. Lad det trække 10 min. Rør flormelis, smør og rom-marcipan sammen.