Julekrydret kiksekage
Moderne og julet fortolkning af den klassiske kiksekage. Med kvalitetschokolade og fløde frem for palmin, æg og kakao. Resultat: En uforskammet lækker luksuskiksekage, der byder på ren chokoladesmag og et strejf af kanel.
8-10
Julekrydret kiksekage
- 300 g mørk chokolade af god kvalitet
- 300 ml piskefløde
- 200 g bastognekiks
- 40 g hasselnødder
Sådan laver du julekrydret kiksekage
- Beklæd en aflang rugbrødsform (25 cm x 10 cm) med husholdningsfilm. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over den varme chokolade. Rør energisk i midten af skålen, indtil ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade.
- Læg et tyndt lag chokoladeganache i bunden af formen. Læg derefter et lag kiks. Forsæt, indtil der er tre lag kiks og fire lag chokolade. Hak hasselnødderne, og drys dem på toppen af kagen. Sæt kiksekagen i køleskabet natten over.
- Skær kiksekagen ud i tynde skiver med en skarp kniv, og server den kold.