Hæld farin, sirup og vand i en gryde, og lad det koge op.
Bland smør og krydderier.
Hæld det gryden, og lad det smelte. Lad blandingen afkøle uden at røre rundt.
Bland natron med ca. 6 dl mel. Rør det i sukkerblandingen til en glat dej. Tilsæt mere mel efter behov.
Dæk dejen til med film, og lad den stå koldt i minimum nogle timer og helst til næste dag.
Indstil ovnen til 175 grader.
Tag en klat dej ad gangen, og ælt den glat på et meldrysset bord. Rul den tyndt ud. Lav kager i de ønskede former, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Glem ikke at lave et lille hul, hvis kagerne skal op og hænge.
Bag kagerne midt i ovnen 8-10 minutter. Lad dem så afkøle på en rist, inden du evt. pynter dem.
Tip
Dejen holder sig mindst 1 uge i køleskabet, og den kan også fryses.
Leg med glasur
Gør dig umage med glasuren, så du får de fineste peberkager. Prøv for eksempel at lave sirlige mønstre med glasuren.
Glasur:
1 æggehvide
ca. 4 dl flormelis
½ tsk eddike
frugtfarve
Bland æggehvide, mel, sukker og eddike. Varier mængden af flormelis afhængig af, om du vil have glasuren tyk eller tynd.
Del glasuren i to portioner, og tilsæt frugtfarve til den ene. Fyld en sprøjtepose med den glasur, der skal være grundfarven.
Tegn en tynd streg glasur rundt langs hele kagen.Tag derefter en ske, og fyld ud i midten, så hele kagen er dækket. Put den farvede glasur i en sprøjtepose eller frysepose med et lille hul i hjørnet.
Lav forsigtigt et lille mønster på den hvide glasur, mens den stadig er våd. Brug en lille kødnål eller tandstik til at trække i glasuren, så et fint mønster opstår.
Tip
Brug en lille kødnål eller tandstik til at trække i glasuren, så et fint mønster opstår.