Kanelsnurrer til jul

Lækre nybagte julesnurrer

Lækre nybagte kanelsnurrer med smag af jul - her får du opskriften på lækre snurrer med kardemomme, kanel & marcipan.

Ca. 26 stk.

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 50 g smør
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ca. 700 g hvedemel
  • REMONCE
  • 150 g smør
  • 50 g sukker
  • 100 g marcipan, revet
  • evt. lidt kanel
  • DESUDEN
  • 1 æg til pensling
  • perlesukker til pynt

Sådan bager du julesnurrer

  1. Lun mælken, smelt smørret, og hæld det i en skål. Opløs gæren heri.
  2. Tilsæt sukker, æg, salt, kardemomme og vaniljesukker.
  3. Ælt hvedemel i lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er glat og smidig.
  4. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Vælt dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til et kvadrat. Rør smør med sukker og revet marcipan til en remonce.
  6. Smør remonce på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel af dejen over. Skær dejen ud i strimler ca. 1 cm tykkelse.
  7. Sno dem, og bind knude på dejen, så de formes til snurrer.
  8. Læg dem på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
  9. Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag ved 200 grader i ca. 12 minutter.