Lækre nybagte julesnurrer
Lækre nybagte kanelsnurrer med smag af jul - her får du opskriften på lækre snurrer med kardemomme, kanel & marcipan.
Ca. 26 stk.
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 50 g smør
- 50 g gær
- 50 g sukker
- 2 æg
- 2 tsk salt
- 3 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljesukker
- ca. 700 g hvedemel
- REMONCE
- 150 g smør
- 50 g sukker
- 100 g marcipan, revet
- evt. lidt kanel
- DESUDEN
- 1 æg til pensling
- perlesukker til pynt
Sådan bager du julesnurrer
- Lun mælken, smelt smørret, og hæld det i en skål. Opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker, æg, salt, kardemomme og vaniljesukker.
- Ælt hvedemel i lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er glat og smidig.
- Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Vælt dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til et kvadrat. Rør smør med sukker og revet marcipan til en remonce.
- Smør remonce på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel af dejen over. Skær dejen ud i strimler ca. 1 cm tykkelse.
- Sno dem, og bind knude på dejen, så de formes til snurrer.
- Læg dem på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Julens bedste småkager
Flere lækre opskrifter på snurrer
-
Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
-
Minisnurrer med tapenade & mandler
-
Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv
-
Snurrer med hvid chokolade og lakrids
-
Snurrer med Nutella - Mums!
-
Lækre julesnurrer: Safran-snurrer med marcipanfyld
-
Blåbærsnurrer
-
Lækre nybagte julesnurrer
-
Kanelsnurrer med rosiner og marcipan
-
Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld
-
Snurrer med pesto og parma
-
Snurrer med rabarber og marcipan
PRØV OGSÅ:Safran-snurrer med marcipanfyld