Kager med brombær og æble

Kager med brombær og æble

Septembers herligheder i denne kage er lige til at plukke på buske, træer og i krat.

6 / 12

Ingredienser

  • 12 stk
  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 50 g mandelmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 æbler
  • 125 g brombær
  • 50 g hasselnødder
  • 25 g smør i tern
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk rørsukker

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 160 grader. Pisk smør og sukker, til det er hvidt, luftigt og cremet.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker. Rør mandelmel, hvedemel og bagepulver sammen. Rør det tørre i det våde. Skær det ene æble i tern. Skær det andet æble i tynde både.
  3. Vend forsigtigt æbletern og brombær i dejen. Kom dejen i muffinforme. Hak hasselnødderne groft.
  4. Pynt kagerne med æblebåde, hakkede hasselnødder og smørtern. Drys med rørsukker og kanel. Bag kagerne i 35-40 min. Test med en bagenål el. lign., at kagerne er gennembagte.
  5. Lad kagerne køle af på en bagerist.
  6. Servér is og flere brombær til.