Kålpølser med gammeldags hvidkål

Kålpølser med gammeldags hvidkål

4 personer

Ingredienser

  • 8 sønderjyske kålpølser
  • Gammeldags hvidkål:
  • 1 kg hvidkål
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk. revet muskat
  • salt og hvid peber
  • Pynt: frisk timian
  • Tilbehør: sennep og rugbrød

  1. Skær kålen i grove stykker uden stok. Kog kålen i letsaltet vand i en gryde ca. 10 min. Tag kålen op med hulske, og lad den dryppe af på et klæde. Hak kålen fint i en foodprocessor (tilsæt lidt fløde, så går det nemmere).
  2. Kom kål og fløde i en gryde, og kog det ca. 5 min. Smag til med muskat, salt og hvid peber.
  3. Steg pølserne på en pande over svag varme, til de er brune på alle sider (tjek tilberedning på emballagen).
  4. Pynt retten med frisk timian, og spis pølserne til den gammeldags hvidkål med sennep og rugbrød.