Kåltaco med kylling og syltede løg

Kåltaco med kylling og syltede løg

Dette er bestemt ikke en original tex-mex-taco. Men den indeholder masser af god tex-mex-smag, og så er den klassiske majstortilla skiftet ud med et sprødt kålblad. Jeg elsker det! Beregn 2-3 per person, flere hvis I er rigtigt sultne. Eller brug dem som en del af et større måltid.

Ingredienser

  • 8 styk:
  • Løg:
  • 2 rødløg
  • 1½ dl eddike
  • 1 dl sukker
  • Kylling:
  • 3-4 kyllingebryster
  • olivenolie
  • 2 spsk chipotle i adobe
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 lime, saft heraf
  • salt
  • Desuden:
  • 8 flotte kålblade – gerne spidskål
  • 2 avocadoer, i tern
  • yoghurt
  • koriander
  • 5-6 radiser, i tynde skiver
  • 1-2 grønne chili, gerne jalapeno i skiver
  • limebåde

Sådan laver du kåltacos:

  1. Skær løgene i både. Varm eddike og sukker i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Kom løgene i den varme lage, og sluk. Lad dem trække mindst 30 minutter, eventuelt natten over.
  2. Skær kyllingen i strimler. Steg den i olivenolie på en stor varm pande. Den skal tage farve og være akkurat gennemstegt. Kom chipotle, oregano, lime-saft og salt på, og lad det hele stege ganske kort. Anret kyllingen i kålblade, top med avocado, yoghurt, koriander, radiser, chili og syltede løg.
  3. Server straks med limebåde til.

TIP

De syltede rødløg kan holde sig (hvis de er dækket af lage) i op til en uge og er supergode i sandwich, salater eller måske på en hotdog!