Kalvefrikadelle opskrift

Kalvedeller og rød råkost med nødder og blåbær

Rød råkost giver dig både energi og en masse sprødt og sundt. Du kan også servere den til andre julekalssikere som flæskesteg og and. Her er det med kalvefrikadeller

7

Ingredienser

  • ½ løg
  • 500 g hakket kalvekød
  • 1 æg
  • ½ dl rasp
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 1 tsk frisk timian
  • sort peber
  • 2 spsk neutral olie til stegning.
  • Rød råkost med nødder og blåbær
  • 1/3 rødkål
  • 300 g rødbeder
  • 100 g hasselnødder
  • 3 spsk ahornsirup
  • 4 spsk hvid balsamicoeddike
  • 4 spsk olivenolie
  • 70 g tørrede blåbær
  • salt og sort peber.

Sådan laver du dellerne

  1. 1. Riv løget groft på et rivejern og bland det med kød, æg, rasp, mel, salt og krydderier. Kværn godt med sort peber i og lad farsen trække et kvarter inden den formes til frikadeller. Steg dellerne i en pande med olie – de skal have 5-6 min pr. side ved middel varme.
  2. 2. Tænd ovnen på 200 grader. Snit rødkålen meget fint og kom den i en skål. Skræl rødbederne og riv dem groft. Bland dem med kålen.
  3. 3. Rist nødderne i ovnen i 5-8 min til de er gyldne. Hak dem groft. Vend råkosten med sirup, eddike og olie. Krydr med salt og peber og kom tørrede blåbær og nødder i. Servér sammen med de lune deller.

Tip

Ahornsirup giver en dyb, rund smag til råkosten.