Opskrift på kalveculotte med syltet citron og valnødder

Kalveculotte med syltet citron og valnødder

Valnødder og citron passer godt sammen med den stegte kalveculotte.

Kalveculotte med syltet citron til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 1 kalveculotte af ca. 1,2 kg
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 kviste timian
  • 2 fed knust hvidløg
  • salt og peber
  • 2-3 både syltet citron, eller 1½ tsk revet citronskal og saften af ½ citron
  • 50 g valnødder
  • ½ bundt basilikum
  • lidt olivenolie
  • salt og lidt tørret knust chili
  • Syltede citroner:
  • 1 økologisk citron
  • 100 g rørsukker
  • 2 dl vand 

Sådan laver du kalveculotte

  1. 1. Skær senen af culotten, og rids fedtet på kryds og tværs med en skarp kniv. Brun kødet godt på alle sider i olivenolie på en pande.
  2. 2. Kom kødet i et ovnfast fad og krydr med timian, hvidløg, salt og peber. Steg kødet 35 min ved 200 grader og lad det trække 15 min før udskæring.
  3. 3. Hak de syltede citroner og basilikum fint, og hak valnødderne groft. Bland syltede citroner med valnødder, basilikum, olivenolie, salt og lidt tørret knust chili.
  4. 4. Skær kødet i skiver og drys det med citron-valnøddeblandingen.
  5. 5. Servér kødet med kartofler og peberfrugt-salsa.
  6. 1. Skær citronerne så fint som muligt på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Kog sukker og vand op i en gryde. Kom citronskiverne i, og lad dem koge i ca. 15 minutter.
  7. 2. Kom de syltede citroner inklusiv kogelagen på sylteglas, og opbevar køligt.

Syltede citroner: