Kalveculotte med syltet citron og valnødder
Valnødder og citron passer godt sammen med den stegte kalveculotte.
Kalveculotte med syltet citron til 4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 1 kalveculotte af ca. 1,2 kg
- 1 spsk olivenolie
- 3 kviste timian
- 2 fed knust hvidløg
- salt og peber
- 2-3 både syltet citron, eller 1½ tsk revet citronskal og saften af ½ citron
- 50 g valnødder
- ½ bundt basilikum
- lidt olivenolie
- salt og lidt tørret knust chili
- Syltede citroner:
- 1 økologisk citron
- 100 g rørsukker
- 2 dl vand
Sådan laver du kalveculotte
- 1. Skær senen af culotten, og rids fedtet på kryds og tværs med en skarp kniv. Brun kødet godt på alle sider i olivenolie på en pande.
- 2. Kom kødet i et ovnfast fad og krydr med timian, hvidløg, salt og peber. Steg kødet 35 min ved 200 grader og lad det trække 15 min før udskæring.
- 3. Hak de syltede citroner og basilikum fint, og hak valnødderne groft. Bland syltede citroner med valnødder, basilikum, olivenolie, salt og lidt tørret knust chili.
- 4. Skær kødet i skiver og drys det med citron-valnøddeblandingen.
- 5. Servér kødet med kartofler og peberfrugt-salsa.
- 1. Skær citronerne så fint som muligt på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Kog sukker og vand op i en gryde. Kom citronskiverne i, og lad dem koge i ca. 15 minutter.
- 2. Kom de syltede citroner inklusiv kogelagen på sylteglas, og opbevar køligt.
Syltede citroner: