Kæmpe lakridsmarengs
Den hvide, hvinende søde marengs får modspil i form af sort lakrids, der både er flot at se på og som går smagen mere interessant.
7
Ingredienser
- 4 bægere pasteuriserede æggehvider
- 4 ½ dl sukker
- 1 tsk vaniljeessens
- saft fra ½ citron
- 2 spsk luftørret lakridspulver, (ej lakridsrodspulver), fås bl.a. hos Panduro hobby
- 1 spsk vand
Sådan laver du lakridsmarengs
- Tænd ovnen på 150 grader (varmluft) og beklæd to bradepander med bagepapir.
- Kom hvider, sukker, citronsaft og vaniljeessens i en rustfri skål eller en anden skål, som kan tåle varme. Varm marengsmassen op over vandbad til alle sukkerkrystallerne er smeltet, og massen har nået en temperatur på 60-65 grader.
- Tag skålen af varmen og pisk til marengsmassen er afkølet, hvid, blank og stiv. Bland lakridspulveret med vand og hæld det ned i marengsmassen. Rør ganske let et par gange, så lakridssaften blot fordeles en smule, men stadig marmorerer den hvide marengsmasse. Sæt marengsene som store skefulde på bagepladerne.
- Sænk ovnens temperatur til 100 grader, og sæt marengsene ind i ovnen. Bag dem i en time. Sluk for ovnen og lad marengsene stå i ovnen til den er helt kold. Læg dem i en lufttæt beholder, hvis ikke de skal bruges inden for et par timer.
- Se også opskrift på Brioche - en fransk klassisker.