Kamsteg med krydderurter og kompot af blå druer
Skøn opskrift på lækker kamsteg med nyt og spændende tilbehør.
4
Ingredienser
- 1 kamsteg, ca. 1 kg
- 3 kviste timian, salvie og rosmarin
- 2 spsk groft salt
- ½ flaske rødvin
- 1 spsk akaciehonning
- 12 skalotteløg
- 60 g mandler
- 2 spsk god hybenmarmelade
- 200 g blå druer uden sten
- 500 g små kartofler
- 1 spsk smør
- lidt timian
- salt
- 100 g sorte oliven uden sten
- evt. et par rosenblade til pynt.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 185 g. Hak urterne, rids sværen i tern og gnid den med salt og krydderurter.
- Kom stegen i en lille bradepande og hæld rødvin og honning ved.
- Steg stegen i 40 min. og tag den ud.
- Hæld rødvinen fra og kom den op i en lille gryde.
- Pil løgene og kog dem op i gryden med rødvinen.
- Kog løgene i ca. 15 min. Kom stegen ind i ovnen igen og skru op på 200 grader. Steg til sværen er sprød, ca. 20 min.
- Hak mandler og vend dem med hybenmarmelade og druer.
- Skrub og kog kartoflerne ca. 12-15 min. Hæld vandet fra og rist dem på en pande i lidt smør. Drys evt. med lidt friskhakket timian og salt
- Tør de sorte oliven i ovnen en time på 120 grader og hak dem.
- Servering:
- Skær en ca. 3 cm tyk skive steg. Læg en stor skefuld druekompot ovenpå. Drys de hakkede oliven henover stegen. Servér med de kogte løg og ristede kartofler.
- Pynt evt. med rosenblade.