Karamel- og chokoladesnitter med flagesalt

Karamel- og chokoladesnitter med flagesalt

De skønne snitter er helt konfektagtige og nydes bedst i små portioner.

24 snitter

Total:2 timer

Kokosbund:

  • 150 g hvedemel
  • 100 g farin
  • 50 g kokosmel
  • 125 g smeltet smør
  • 300 g sukker
  • ¼ liter piskefløde
  • 50 g koldt smør
  • 1 tsk. flagesalt
  • 200 g mørk chokolade
  • ¼ liter piskefløde
  • 50 g koldt smør
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan gør du:

  1. Kokosbund: Bland mel, farin, kokos og smeltet smør sammen, og pres det ud i bunden af en bradepande (20 x 30 cm) foret med bagepapir.
  2. Bag midt i ovnen ved 175 grader i 18-20 min. Sæt formen til afkøling på en rist.
  3. Karamelfyld: Hæld 100 g sukker i en dyb pande, og smelt det til gylden karamel over middel varme.
  4. Drys 100 g sukker over den smeltede karamel, og varm igennem under omrøring, til det er smeltet.
  5. Gentag med de sidste 100 g sukker. Skru ned til svag varme, og tilsæt fløden lidt ad gangen. Kog igennem under omrøring, til det er jævnt. Tag panden af varmen.
  6. Skær smørret i små stykker, og rør dem i karmellen lidt ad gangen. Tilsæt salt, og hæld karamellen over kokosbunden.
  7. Køl af, og sæt i køleskab i 1 time.
  8. Chokoladecreme: Hak chokoladen, og hæld den i en skål (1 liter). Hæld fløden i en gryde, og varm op til lige under kogepunktet.
  9. Hæld den varme fløde over chokoladen, og lad det stå i 20-30 sekunder. Rør chokoladecremen sammen.
  10. Skær smørret i små stykker, og rør dem i chokoladecremen lidt ad gangen. Hæld det over den stivnede karamel, og sæt kagen tilbage i køleskabet i 2 timer.
  11. Skær kagen i snitter med en varm kniv, og drys dem med flagesalt ved servering.

Tip

Opbevar snitterne på bagepapir i en kagedåse i køleskabet.