Karamel- og chokoladesnitter med flagesalt
De skønne snitter er helt konfektagtige og nydes bedst i små portioner.
24 snitter
Total:2 timer
Kokosbund:
- 150 g hvedemel
- 100 g farin
- 50 g kokosmel
- 125 g smeltet smør
- 300 g sukker
- ¼ liter piskefløde
- 50 g koldt smør
- 1 tsk. flagesalt
- 200 g mørk chokolade
- ¼ liter piskefløde
- 50 g koldt smør
- 1 tsk. flagesalt
Sådan gør du:
- Kokosbund: Bland mel, farin, kokos og smeltet smør sammen, og pres det ud i bunden af en bradepande (20 x 30 cm) foret med bagepapir.
- Bag midt i ovnen ved 175 grader i 18-20 min. Sæt formen til afkøling på en rist.
- Karamelfyld: Hæld 100 g sukker i en dyb pande, og smelt det til gylden karamel over middel varme.
- Drys 100 g sukker over den smeltede karamel, og varm igennem under omrøring, til det er smeltet.
- Gentag med de sidste 100 g sukker. Skru ned til svag varme, og tilsæt fløden lidt ad gangen. Kog igennem under omrøring, til det er jævnt. Tag panden af varmen.
- Skær smørret i små stykker, og rør dem i karmellen lidt ad gangen. Tilsæt salt, og hæld karamellen over kokosbunden.
- Køl af, og sæt i køleskab i 1 time.
- Chokoladecreme: Hak chokoladen, og hæld den i en skål (1 liter). Hæld fløden i en gryde, og varm op til lige under kogepunktet.
- Hæld den varme fløde over chokoladen, og lad det stå i 20-30 sekunder. Rør chokoladecremen sammen.
- Skær smørret i små stykker, og rør dem i chokoladecremen lidt ad gangen. Hæld det over den stivnede karamel, og sæt kagen tilbage i køleskabet i 2 timer.
- Skær kagen i snitter med en varm kniv, og drys dem med flagesalt ved servering.