Kærnemælkskoldskål med citronskum

Kærnemælkskoldskål med citronskum

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 10 min.
  • Hviletid:
  • ca. 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4 portioner)
  • ½ stang vanilje
  • 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
  • 50 g sukker
  • ½ liter gammeldags kærnemælk
  • ½ liter ymer eller tykmælk
  • 1 citron
  • Citronlage:
  • 1 usprøjtet citron (økologisk)
  • 2 spsk sukker
  • ½ dl vand
  • Citronskum:
  • 1½ æggehvide (pasteriseret)
  • 2 tsk sukker
  • 1 dl piskefløde (flødeskum)

  1. Flæk vaniljestangen, og kom kornene i en skål med æggeblommer og sukker.
  2. Pisk det skummende og rør gradvist kærnemælk og ymer eller tykmælk i.
  3. Smag til med fintrevet citronskal og -saft eller brug citronlagen her nedenfor. Sæt kærnemælkskoldskålen i køleskabet.
  4. Citronlage: Skær det gule af skrællen på citronerne i små strimler (brug evt. et juliennejern).
  5. Kog dem ca. 5 min. i en blanding af sukker og vand, til citronstrimlerne er klare. Køl lagen af og tilsæt saft af citronen.
  6. Citronskum: Pisk æggehviderne stive med sukker. Bland flødeskum og 2 tsk fra citronlagen i.
  7. Kom en klat citronskum i kærnemælkskoldskålen og kom lidt citronskal på toppen.