Karrysild fra Nyhavn

Karrysild fra Nyhavn

En klassisk opskrift på karrysild fra Nyhavn.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Trækketid: mindst 12 timer
  • 300 g langtidsmodnede sild (drænet vægt)
  • Hjemmerørt mayonnaise:
  • (portionen er lidt for stor, men kan opbevares et par dage i køleskab)
  • 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
  • 1 knivspids groft salt
  • 1 tsk fransk dijonsennep
  • 2 dl olie (helst raps-, soja-, vindruekerneeller en anden neutralt smagende olie)
  • friskkværnet sort peber
  • Karrydressing:
  • 5 g smør eller olie
  • ca. 1 tsk indisk karry
  • 40 g hjemmerørt mayonnaise
  • 3 spsk cremefraiche 38%
  • lidt salt
  • friskkværnet eller knust sort peber
  • Tilbehør: rødløg og bredbladet persille

Sådan laver du hjemmelavet karrysild

  1. Hjemmerørt mayonnaise: Rør æggeblommerne seje med salt og tilsæt sennep.
  2. Tilsæt olien dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.
  3. Rør derefter olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
  4. Karrydressing: Varm smør eller olie på en pande og svits karryen ved svag varme, til den skifter farve efter et par minutter.
  5. Bland karry med mayonnaise og cremefraiche.
  6. Silden skæres i passende stykker og blandes i karrydressingen. Smag til med salt og peber.
  7. Lad den færdige karrysild stå i mindst 12 timer, inden den serveres.
  8. Drys med hakket rødløg og bredbladet persille.