Karrysild fra Nyhavn
En klassisk opskrift på karrysild fra Nyhavn.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Trækketid: mindst 12 timer
- 300 g langtidsmodnede sild (drænet vægt)
- Hjemmerørt mayonnaise:
- (portionen er lidt for stor, men kan opbevares et par dage i køleskab)
- 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
- 1 knivspids groft salt
- 1 tsk fransk dijonsennep
- 2 dl olie (helst raps-, soja-, vindruekerneeller en anden neutralt smagende olie)
- friskkværnet sort peber
- Karrydressing:
- 5 g smør eller olie
- ca. 1 tsk indisk karry
- 40 g hjemmerørt mayonnaise
- 3 spsk cremefraiche 38%
- lidt salt
- friskkværnet eller knust sort peber
- Tilbehør: rødløg og bredbladet persille
Sådan laver du hjemmelavet karrysild
- Hjemmerørt mayonnaise: Rør æggeblommerne seje med salt og tilsæt sennep.
- Tilsæt olien dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.
- Rør derefter olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
- Karrydressing: Varm smør eller olie på en pande og svits karryen ved svag varme, til den skifter farve efter et par minutter.
- Bland karry med mayonnaise og cremefraiche.
- Silden skæres i passende stykker og blandes i karrydressingen. Smag til med salt og peber.
- Lad den færdige karrysild stå i mindst 12 timer, inden den serveres.
- Drys med hakket rødløg og bredbladet persille.