Karrysuppe med kikærter
Arbejdstid: 30 min.Koge/stegetid: 1 timeFryse-egnet
2-4 personer
Ingredienser
- 125 g kikærter eller 1 dåse kikærter
- 150 g bacon i skiver
- 1 løg, finthakket
- 150 g knoldselleri, små tern
- 1 tsk karry
- 1/2 tsk spidskommen
- 1 l bouillon
- frisk koriander eller
- persille
- salt og peber
- Tilbehør: f.eks. indiske naanbrød
- Udblød kikærterne i koldt vand min. 8 timer og kog dem møre i frisk vand 45 min. Skær baconskiverne i tynde strimler og steg dem gyldne i en gryde. Læg aconstrimlerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
- Steg løgene et par min. i det afsmeltede baconfedt. Tilsæt selleri og krydderier og steg et par min. Tilsæt bouillon og kikærter og lad suppen simre 10 min.
- Blend en tredjedel af suppen jævn og hæld det tilbage i gryden. Smag til med salt og peber og server med friskhakket koriander eller persille og bacondrys.