Karrysuppe med kikærter

Karrysuppe med kikærter

Arbejdstid: 30 min.Koge/stegetid: 1 timeFryse-egnet

2-4 personer

Ingredienser

  • 125 g kikærter eller 1 dåse kikærter
  • 150 g bacon i skiver
  • 1 løg, finthakket
  • 150 g knoldselleri, små tern
  • 1 tsk karry
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 l bouillon
  • frisk koriander eller
  • persille
  • salt og peber
  • Tilbehør: f.eks. indiske naanbrød

  1. Udblød kikærterne i koldt vand min. 8 timer og kog dem møre i frisk vand 45 min. Skær baconskiverne i tynde strimler og steg dem gyldne i en gryde. Læg aconstrimlerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  2. Steg løgene et par min. i det afsmeltede baconfedt. Tilsæt selleri og krydderier og steg et par min. Tilsæt bouillon og kikærter og lad suppen simre 10 min.
  3. Blend en tredjedel af suppen jævn og hæld det tilbage i gryden. Smag til med salt og peber og server med friskhakket koriander eller persille og bacondrys.