Karrysuppe med kylling & limeblade
Lækker suppe med god fylde og skøn smag af karry.
4
Ingredienser
- 1 lille kylling 800 g
- 1 stort løg i kvarter
- 1 fintsnittet porre
- 2 fed hvidløg
- et par tørrede kafirlimeblade
- 1 stykke tyndtskåret citronskal
- 5 peberkorn
- ca. 1 liter vand
- 1-2 tsk salt
- 1 spsk smør
- 1 spsk karry
- 1 spsk mel den sigtede bouillon
- 125 g enokisvampe
- 200 g kogte fuldkornsnudler
- 1 bdt. forårsløg
Sådan gør du:
- Skær kyllingen i halve eller kvarter og læg kødet i en gryde med løg, porre og hvidløg samt limeblade, citronskal og peberkorn. Hæld vand over, bring det hele i kog, skum suppen og tilsæt salt. Lad derefter det hele snurre 40-45 min., til kødet er helt mørt.
- Tag kyllingekødet op og sigt suppen. Smelt smørret i gryden, drys karry og mel over og bag af. Spæd med kyllingesuppen lidt efter lidt og lad suppen koge igennem. Tjek smagen og læg de fine svampe i til sidst.
- Pil skind og ben fra kyllingekødet, således der kun er det reelle kød tilbage. Skær kødet i mindre stykker. Anret suppen i skåle med kyllingekød, nudler og svampe og drys med forårsløg.
- Energi pr. person: 440 kcal, fedt 25%, protein 32%, kulhydrat 43%