Sund suppe

Karrysuppe med kylling & limeblade

Lækker suppe med god fylde og skøn smag af karry.

4

Ingredienser

  • 1 lille kylling 800 g
  • 1 stort løg i kvarter
  • 1 fintsnittet porre
  • 2 fed hvidløg
  • et par tørrede kafirlimeblade
  • 1 stykke tyndtskåret citronskal
  • 5 peberkorn
  • ca. 1 liter vand
  • 1-2 tsk salt
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk mel den sigtede bouillon
  • 125 g enokisvampe
  • 200 g kogte fuldkornsnudler
  • 1 bdt. forårsløg

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingen i halve eller kvarter og læg kødet i en gryde med løg, porre og hvidløg samt limeblade, citronskal og peberkorn. Hæld vand over, bring det hele i kog, skum suppen og tilsæt salt. Lad derefter det hele snurre 40-45 min., til kødet er helt mørt.
  2. Tag kyllingekødet op og sigt suppen. Smelt smørret i gryden, drys karry og mel over og bag af. Spæd med kyllingesuppen lidt efter lidt og lad suppen koge igennem. Tjek smagen og læg de fine svampe i til sidst.
  3. Pil skind og ben fra kyllingekødet, således der kun er det reelle kød tilbage. Skær kødet i mindre stykker. Anret suppen i skåle med kyllingekød, nudler og svampe og drys med forårsløg.
  4. Energi pr. person: 440 kcal, fedt 25%, protein 32%, kulhydrat 43%