Opskrift på kartoffelmad a la Ballen Badehotel

Kartoffelmad a la Ballen Badehotel

4

Ingredienser

  • Løvstikkemayonnaise
  • ½ bdt løvstikke fra haven
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl rapsolie
  • 1 tsk eddike
  • salt og peber
  • 200 g samsøkartofler (tag 3 fra til chips)
  • salt og peber
  • lidt olivenolie
  • citron
  • 100 g røget helt (fisk), skåret i små tern.
  • 4 vagtelæg

Sådan gør du

  1. Blancher løvstikken, blend sammen med olien, til den er grøn. Sigt gennem fin sigte, pisk æggeblommer og eddike sammen, tilsæt olie – lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.
  2. Rugbrødscroutoner: Rugbrød skæres i papirtynde skiver og steges sprødt i klaret smør.
  3. Kog kartoflerne møre i kogende vand. Afkøl og smag til med salt, peber og lidt olivenolie og citron. Halvér dem. Skær de 3 kartofler tyndt på et mandolinjern, og steg dem i olie (120 grader), til de er sprøde og afdryp på fedtsugende papir. Drys med havsalt.
  4. Kog vagtelæggene i 2 min og 20 sek. Afkøl dem under koldt vand, og pil dem.
  5. Anret på en stor tallerken (se billedet), og pynt med Østersø Strandsennep (kan erstattes af karse) og frisesalat.