Kartoffelsalat
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 25 min.
- Kogetid:
- 16 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1-1½ kg nye kartofler
- 1 bdt grønne asparges
- 1 bdt radiser
- 100 g mayonnaise eller kvark (1 %)
- 2½ dl cremefraiche (9 % eller 18 %)
- 1 usprøjtet citron
- salt og peber
- 1 bdt persille
- 1 bdt frisk mynte
- Skrub kartoflerne rene og kog dem 8 min. i letsaltet vand. Sluk for varmen og lad dem trække møre under låg – ca. 8 min.
- Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem med koldt vand og lad dem afkøle (gamle kartofler vaskes, koges og pilles).
- Skær den nederste træede ende af de grønne asparges og skær dem i snitter.
- Blanchér dem i kogende, letsaltet vand 1-2 min. Dyp dem i koldt vand og lad dem afkøle.
- Rens radiserne og snit dem fint.
- Pisk mayonnaise eller kvark sammen med cremefraiche og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
- Tilsæt 3 spsk finthakket persille og 1 spsk finthakket mynte.
- Skær kartoflerne i både, skiver eller tern og vend dem i dressingen sammen med asparges og radiser – tag evt. lidt fra til pynt.