grillmad

Kebab med grillede grønsager

Få lækkert mad på grillen

4

Ingredienser

  • 400 g hakket lamme- eller oksekød
  • 2 fed knust hvidløg
  • salt, peber
  • 4 spsk hakket mynte
  • 1 udkernet, finthakket chili
  • olie til pensling
  • Grønsager:
  • 3-4 flækkede, udkernede peberfrugter
  • 250 g grønne asparges
  • 2-3 løg i halve eller kvarter
  • olivenolie til pensling
  • Koriander- og radisedip:
  • 2 dl yoghurt
  • 2 spsk hakket koriander
  • 5-6 hakkede radiser
  • koriander
  • 4 fuldkornspitaer

Sådan gør du:

  1. Rør kødet med hvidløg, salt, peber, mynte og chili. Del og form det til otte aflange ruller, sæt dem på spid, og pensl dem med olie.
  2. Pensl grønsagerne med olie, og drys salt og peber på. Grill kødet og grønsager på grillen, eller brug en grillpande. Vend både kød og grønsager jævnligt.
  3. Grill kødet 4-5 minutter på hver side, men tjek både kød og grønt undervejs. Grønsagerne må gerne have lidt bid.
  4. Rør og smag yoghurten til med koriander, radiser samt salt og peber. Server den til kødet og grønsagerne med ekstra koriander og lune pitabrød.