Kebab med grillede grønsager
Få lækkert mad på grillen
4
Ingredienser
- 400 g hakket lamme- eller oksekød
- 2 fed knust hvidløg
- salt, peber
- 4 spsk hakket mynte
- 1 udkernet, finthakket chili
- olie til pensling
- Grønsager:
- 3-4 flækkede, udkernede peberfrugter
- 250 g grønne asparges
- 2-3 løg i halve eller kvarter
- olivenolie til pensling
- Koriander- og radisedip:
- 2 dl yoghurt
- 2 spsk hakket koriander
- 5-6 hakkede radiser
- koriander
- 4 fuldkornspitaer
Sådan gør du:
- Rør kødet med hvidløg, salt, peber, mynte og chili. Del og form det til otte aflange ruller, sæt dem på spid, og pensl dem med olie.
- Pensl grønsagerne med olie, og drys salt og peber på. Grill kødet og grønsager på grillen, eller brug en grillpande. Vend både kød og grønsager jævnligt.
- Grill kødet 4-5 minutter på hver side, men tjek både kød og grønt undervejs. Grønsagerne må gerne have lidt bid.
- Rør og smag yoghurten til med koriander, radiser samt salt og peber. Server den til kødet og grønsagerne med ekstra koriander og lune pitabrød.