Opskrift på kefta og harissa

Kefta og Harissa

4

Ingredienser

  • Kefta – små grillspyd med hakket kød og stærk chilisauce.
  • 500 g hakket lammekød
  • 2 fed hvidløg knust
  • 1 finthakket løg
  • 1 bundt frisk koriander med stilke – hakket
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk gurkemeje
  • salt og peber
  • træspyd.
  • Harissa
  • 2 store røde chilier
  • 1 peberfrugt
  • olivenolie
  • 1 håndfuld mandler
  • 2 fed hvidløg hakket
  • 3 tsk spidskommen
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt mynte
  • 3 spsk koldpresset olivenolie.

Sådan gør du

  1. Kefta
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og lad det stå i ca. ½ time.
  3. Form farsen rundt om et spyd og steg dem på en grill, på en grillpande eller i ovnen.
  4. Harissa
  5. Skær peberfrugten i mindre stykker og finthak chilierne.
  6. Kom olivenolie i en gryde og opvarm det. Tilsæt hvidløg, korianderfrø, spidskommen og mandler. Sauter i ca. 5 min.
  7. Kom blandingen i en blender og kør til det har en jævn konsistens. Tilsæt olivenolie og til sidst de friske krydderurter.
  8. Server sammen med kødbollerne.
  9. TIP:
  10. Brug overskydende kødboller til madpakken eller frys ned og gem til en aften, hvor maden skal være nem.