Kend dine løg
Marts har ikke så meget grønt at byde på med undtagelse af forårets forskellige løg.
Ingredienser
Meget mere om løg
- Her kan du læse om de 8 slags løg, der er i sæson lige nu:
Sæsonens løg
- 1. Ramsløg
- Ramsløgene finder du med lidt held i skove og haver – eller i velassorterede supermarkeder og grønthandlere. Pas på med ikke at forveksle de vilde ramsløg med liljekonval, som de ligner. Du kender nemt ramsløgene på deres duft af hvidløg, når bladene gnides mellem fingrene.
- 2. Ramsløgknopper
- Knopperne skal du ud i det vilde og finde, og det varer lige noget tid endnu, før de er her. Der er en ganske kort periode hvert år, hvor de kan samles, så det gælder om at holde øje, når ramsløgene begynder at blomstre af, som regel i slutningen af maj.
- 3. Løgkarse
- Den høje, smukke løgkarseplante er meget almindelig både i haver og i grøftekanter og er du heldig, kan du finde skud allerede nu. Den betragtes som ukrudt men bladene smager mildt løgagtigt. Sidst på sæsonen får den smukt hvide blomster, som også kan spises.
- 4. Porrer
- I milde vintre som den, vi har haft i år, vokser porrerne på marken frem til foråret, hvor de høstes, når frosten slipper jorden. Derfor kan man nu være heldig at finde friskhøstede, danske porrer i butikkerne.
- 5. Løg
- Løg er en af de råvarer, som har det rigtig fint med at blive tørret. De høstes i efteråret og lægges så til tørring et koldt og mørkt sted. Hvis man tager dem ud i lyset og varmen nu vil man ofte opleve, at løgene igen begynder at spire. Det er et tegn på, at de stadig er fulde af liv.
- 6. Forårsløg
- Forårsløg importeres hele året, men er faktisk også nogle af de første afgrøder, som dukker op på de danske marker.
- 7. Nye hvidløg
- Hvidløg sættes i efteråret og begynder at skyde, når frosten slipper jorden. Er du heldig, kan du allerede nu finde friske hvidløgsskud – som ligner forårsløg men smager meget mere intenst – i velassorterede grønthandlere, i gårdbutikker eller i haven.
- 8. Purløg
- Purløg fås hele året, men de er også nogle af de første krydderurter, som begynder at vokse i haven, da løgene har ligget i jorden siden sidste sommer og samlet saft og kraft til den nye sæson.
PRØV OGSÅ: Smørristet knoldselleri
PRØV OGSÅ: Porregratin
PRØV OGSÅ: Rødbedetatar