KETO aftensmad: Butterchicken med blomkålsris
Den indiske kylling i smørsovs varmer ethvert KETO-hjerte. Lækker cremet sovs,mør kylling og friske blomkålsris.
Næringsindhold
- Energi pr. person:550 Kcal
- Fedt:36 %
- Protein:40 %
- Kulhydrat:12 %
4 personer
Total:3 timer 45 minutter
Arbejdstid:3 timer
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 600 g kyllingebryst
- 100 g græsk yoghurt 10 %
- 1 spsk garam masala
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk salt
- BUTTERSAUCE:
- 40 g løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 5 g frisk ingefær
- 2 spsk garam masala
- 2 tsk spidskommen
- 1 1/2 dl piskefløde
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 250 g hakkede tomater
- 40 g koncentreret tomatpuré
- 70 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- TILBEHØR:
- 500 g blomkålsris
- frisk persille eller koriander
Sådan laver du butterchicken med blomkålsris
- Skær kyllingekødet i tern og sæt det til side.
- GARAM MASALA-MARINADE Bland græsk yoghurt, garam masala, citronsaft, gurkemeje og salt sammen. Kom marinaden i en skål eller boks med låg og vend kyllingekødet rundt i marianden. Lad det marinere i ca. 2-3 timer eller gerne natten over.
- BUTTERSAUCE Hak løg og hvidløg fint. Halver chilien, fjern frøene og hak chilien fint. Riv ingefæren. Opvarm lidt af smørret i en gryde og svits løg og hvidløg heri i et par minutter, til løgene er klare.
- Tilsæt chili og ingefær, garam masala og spidskommen og lad det svitse i et par minutter mere. Hæld fløde, bouillon, hakkede tomater og tomatpuré på og lad det koge op.
- Tilsæt kyllingen og marinaden og lad saucen simre i ca. 20 minutter. Rør resten af smørret ud i sovsen og smag til med salt og peber.
- TILBEHØR Del blomkålen i små buketter og hak dem til blomkålsris i en blender. Overhæld derefter blomkålsrisene kort med kogende vand og dræn dem straks i en si.
- Anret butterchicken i en skål sammen med blomkålsrisen. Drys med den valgte krydderurt samt evt. lidt ristede, hakkede mandler.