GARAM MASALA-MARINADE Bland græsk yoghurt, garam masala, citronsaft, gurkemeje og salt sammen. Kom marinaden i en skål eller boks med låg og vend kyllingekødet rundt i marianden. Lad det marinere i ca. 2-3 timer eller gerne natten over.
BUTTERSAUCE Hak løg og hvidløg fint. Halver chilien, fjern frøene og hak chilien fint. Riv ingefæren. Opvarm lidt af smørret i en gryde og svits løg og hvidløg heri i et par minutter, til løgene er klare.
Tilsæt chili og ingefær, garam masala og spidskommen og lad det svitse i et par minutter mere. Hæld fløde, bouillon, hakkede tomater og tomatpuré på og lad det koge op.
Tilsæt kyllingen og marinaden og lad saucen simre i ca. 20 minutter. Rør resten af smørret ud i sovsen og smag til med salt og peber.
TILBEHØR Del blomkålen i små buketter og hak dem til blomkålsris i en blender. Overhæld derefter blomkålsrisene kort med kogende vand og dræn dem straks i en si.
Anret butterchicken i en skål sammen med blomkålsrisen. Drys med den valgte krydderurt samt evt. lidt ristede, hakkede mandler.
OPSKRIFTEN er fra bogen KETO PÅ 4 UGER af Jane Faerber
KETO på 4 uger er en nem og praktisk guide til KETO. Jane Faerber viser dig, hvordan du ved hjælp af både kostplaner til hele dagens måltider og praktiske retningslinjer kan lykkes med dit vægttab, uden at du behøver at tælle hverken kulhydrater eller kalorier.
KETO er en kost, der sigter efter at få kroppen til at skifte fra kulhydratforbrænding til fedtforbrænding (ketose). Det er et metabolisk skifte, der sker, når man spiser meget få kulhydrater. Den fedtforbrændende tilstand har en appetitdæmpende virkning, der betyder, at du kan spise dig mæt men stadig gå ned i vægt.
OM FORFATTEREN JANE FAERBER er 43 år og forfatter til flere bøger om LCHF og KETO. Herudover driver Jane online vægttabsforløb og blogger på Danmarks største sundhedsblog, Madbanditten.dk, der hver måned besøges af mere end 350.000 danskere.