KETO aftensmad: Cheeseburgerfad
Det populære cheeseburgerfad er ugentlig på menuen i mange KETO-hjem. Nemt at lave og smager fantastisk. Her får du opskriften på KETO-klassiker, nemlig cheeseburgerfadet:
Næringsindhold
- Energi pr. person:547 Kcal
- Fedt:40 %
- Protein:40 %
- Kulhydrat:7 %
4 personer
Total:35 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge
- 100 g bacon
- 400 g hakket oksekød 10-12 %
- 50 g løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk worchestershiresauce (kan udelades)
- 3 æg
- ½ dl piskefløde
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 140 g ost, fx cheddar
- 20 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- SALAT:
- 100 g romainesalat
- 100 g tomater
- 200 g agurk
- 50 g løg
Sådan laver du et KETO cheeseburgerfad:
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Skær baconen i tern. Opvarm smør på en pande og steg bacon heri. Læg til side på et stykke køkkenrulle et øjeblik, men behold stegefedtet på panden.
- Hak løg og hvidløg fint. Varm en pande op med smør og svits løg og hvidløg, til de er klare. Tilsæt kødet og brun det godt af.
- Tilsæt worchestershiresauce og lad det svitse med i et par minutter. Kom nu de stegte baconstykker i og vend det hele godt sammen.
- Fordel kødblandingen i et smurt ovnfast fad.
- Pisk æg, fløde, tomatpuré, salt og peber sammen og hæld det over kødet.
- Drys med revet ost. Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 20 minutter, til osten er gylden, og æggemassen er fast.
- SALAT: Snit salaten. Skær tomater og agurk i skiver eller tern. Skær løget i tynde skiver.
- Server salaten til cheeseburgerfadet.