Kikærtegryde: Lækker vegetarisk aftensmad

Kikærtegryde: Lækker vegetarisk aftensmad

En kikærtegryde er nem at lave og et godt sted at starte, hvis du ikke er så skarp på de vegetariske opskrifter (endnu). Kikærtegryden har en dejlig frisk smag og er et godt alternativ til de mere tunge opskrifter på kikærtegryder, der indeholder kokosmælk. Det gør denne opskrift ikke – til gengæld er der cider i, som gør denne kikærtegryde lettere og mere frisk i smagen. Her får du den lækre opskrift:

4 personer

Total:1 time 45 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 175 g kikærter
  • 2 spsk (oliven)olie
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 1 fennikelknold (i smalle både)
  • 1/2 selleri (skrællet og skåret i små terninger)
  • 250 g grønne bønner
  • 3 dl cider
  • 3 dl grønsagsbouillon
  • salt og peber

Sådan laver kikærtegryde uden kokosmælk:

  1. Udblød kikærterne i koldt vand natten over, hvis du bruger tørrede kikærter. Hæld vandet fra og skyl ærterne. Kom dem i en gryde og hæld nyt vand på, der dækker.
  2. Ellers kom kikærterne i en gryde og vand på, der dækker. Lad dem koge møre.
  3. Svits det hakkede hvidløg kort i olien, bland fennikel, selleri og bønner i.
  4. Tilsæt cider og lad det koge i 5 min.
  5. Bland de afdryppede kikærter i sammen med bouillonen. Lad det simre endnu 20 min.
  6. Smag retten til og servér med et godt Madbrød eller Focaccia til