Kirsebærlagkage

Kirsebærlagkage

10 personer

Kirsebærlagkage

  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 75 g smør
  • 1 tsk. hjortetakssalt
  • 3 spsk. kakao
  • 175 g hvedemel
  • 1 1/4 dl mælk
  • Smørcreme:
  • 150 g blødt smør
  • 150 g flormelis
  • 1 spsk. koldt vand
  • korn af 1 stang vanilje
  • Desuden:
  • 2 dl piskefløde
  • 300 g kirsebær
  • 3 spsk. sukker

  1. Pisk æggene skummende. Pisk sukkeret i, til det er en luftig masse. Smelt smørret, og rør det i.
  2. Bland hjortetakssalt, hvedemel og kakao, og vend det i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme, der er 24 cm i diameter.
  3. Bag bundene ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  4. Rør vand, vaniljekorn, flormelis og smør sammen. Fordel smørcremen mellem de 2 lagkagebunde.
  5. Pisk fløden til skum, og fordel den over kagen. Pynt med udstenede kirsebær vendt i sukker.