Kirsebærlagkage
10 personer
Kirsebærlagkage
- 2 æg
- 125 g sukker
- 75 g smør
- 1 tsk. hjortetakssalt
- 3 spsk. kakao
- 175 g hvedemel
- 1 1/4 dl mælk
- Smørcreme:
- 150 g blødt smør
- 150 g flormelis
- 1 spsk. koldt vand
- korn af 1 stang vanilje
- Desuden:
- 2 dl piskefløde
- 300 g kirsebær
- 3 spsk. sukker
- Pisk æggene skummende. Pisk sukkeret i, til det er en luftig masse. Smelt smørret, og rør det i.
- Bland hjortetakssalt, hvedemel og kakao, og vend det i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme, der er 24 cm i diameter.
- Bag bundene ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
- Rør vand, vaniljekorn, flormelis og smør sammen. Fordel smørcremen mellem de 2 lagkagebunde.
- Pisk fløden til skum, og fordel den over kagen. Pynt med udstenede kirsebær vendt i sukker.