Klassiske frikadeller

Klassiske frikadeller

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    677 Kcal
  • Fedt:
    28 %
  • Protein:
    25 %
  • Kulhydrat:
    47 %

4

Ingredienser

  • 11/2 kg skrubbede kartofler
  • 1/2 kg hakket skinkekød 3-7%
  • 1 finthakket løg
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vand
  • 1 bdt persille
  • 1 bdt purløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 bdt forårsløg
  • 2 rødløg
  • 1-2 tsk grovkornet sennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 150 g rygeost 5%.

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne møre ca. 20 min. i letsaltet vand og sæt dem til afkøling.
  2. Rør skinke, løg, salt, peber, æg og havregryn sammen til en fars. Rør vand samt halvdelen af de hakkede krydderurter i farsen og lad den hvile 15 min. Form farsen til små frikadeller og steg dem ca. 6 min. på hver side ved middel varme i 1 spsk olivenolie.
  3. Skær kartoflerne i mindre stykker, snit forårsløgene og hak rødløgene. Pisk resten af olivenolien, sennep, hvidvinseddike, salt og peber sammen og vend kartofler, løg og masser af hakkede krydderurter.
  4. Servér salaten til frikadellerne sammen med rygeost.