Klassisk pinsefrokost med nye favoritter
Byd familie og venner på et lækkert hjemmetilberedt frokostbord med gamle klassikere og nye favoritter.
Lækre opskrifter til pinsefrokosten:
- Blinis med røget laks og cremefraiche
- Panerede fiskefileter med hjemmerørt remoulade og stegt citron
- Kyllingesalat med grønne asparges
- Sprængt oksebryst med peberods-brøndkarsefløde
Blinis med røget laks og cremefraiche
6 personer
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 40 min.
15 g smør
3 dl mælk
15 g gær
3 æggeblommer
½ tsk. salt
200 g hvedemel
3 æggehvider
smør til bagning
Desuden:
200 g røget laks
salt
evt. lime- eller citronsaft
Tilbehør:
cremefraiche
snittet forårsløg
frisk dild
- Smelt smørret i en gryde. Kom mælken i. Hæld straks blandingen i en skål. Når blandingen er lunken, udrøres gæren heri. Rør æggeblommer og salt i. Rør hvedemelet i til en glat dej.
- Stil dejen til hævning med et klæde over et lunt sted 2-3 timer. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
- Bag dejen på en blinipande eller alm. pande til små tykke pandekager, der bliver ca. 36 stk. 3. Skær laksen i 1x1 cm tern.
- Server pandekagerne med laksetern, forårsløg, cremefraiche og dild.
Panerede fiskefileter med hjemmerørt remoulade og stegt citron
4 personer
Arbejdstid: 40 min.
Stegetid: 20 min.
8 rødspættefileter
2 dl hvedemel
1 tsk. salt
peber
1 sammenpisket æg
2 dl rasp smør og olie til stegning
Grov remoulade:
3 spsk. karrypickles
1-2 spsk. kapers
2 dl god mayonnaise
Stegte citronskiver:
1 usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie
Pynt:
persille eller dild
Tilbehør:
rugbrød smør evt. salatblade
- Vend fiskefileterne i mælk og herefter i hvedemel med salt og peber. Vend dem herefter i sammenpisket æg og herefter i rasp.
- Steg fiskefileterne på en pande af et par omgange i en blanding af smør og olie, til de er gyldne og sprøde. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
- Hak pickles og kapers groft. Rør mayonnaisen med pickles og kapers. Smag til med salt og peber. Server remouladen i en skål.
- Skær citronen i både. Steg citronbådene i olivenolie på en pande. Server de stegte citronbå
de til fiskefileterne. Pynt med persille eller dild.
Kyllingesalat med grønne asparges
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
300 g kogt kyllingekød
1 forårsløg
100 g kogte og afkølede grønne asparges
Dressing:
1½ dl god mayonnaise
1 dl cremefraiche 18 %
evt. 1 tsk. worchestershire sauce
salt og peber
Pynt:
8 cherrytomater
frisk dild
Tilbehør:
ristede fluteskiver
- Skær det kogte kyllingekød i mindre tern. Snit forårsløget fint. Skær asparges i skiver på 2 cm, gem hovederne til pynt. Bland kyllingekød, løg og asparges.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i salaten.
- Server kyllingesalaten med fluteskiver, og pynt med aspargeshovederne, halve cherrytomater og dild.
Sprængt oksebryst med peberods-brøndkarsefløde
4 personer
Arbejdstid: 15 min.
8 tynde skiver sprængt oksebryst fra slagteren
Peberrods- brøndkarsefløde:
1½ dl piskefløde
1 tsk. sukker
¼ tsk. salt
2 tsk. hvidvinseddike
4 spsk. friskhøvlet peberrod
2-3 spsk. hakket brøndkarse
Pynt:
brøndkarse høvlet peberrod
Tilbehør:
rugbrød smør
evt. skiver af syltet agurk eller kapers
- Pisk flødeskummet til blødt skum. Tilsæt sukker og salt. Rør eddiken i, og vend peberrod og brøndkarse i. Pynt med brøndkarse og peberrod.
- Server peberrodsfløden til det sprængte oksebryst sammen med rugbrød og smør.