Klassisk risalamande - så let er det!
Ingen jul uden risalamande! Her får du opskriften på den klassiske dessert som af en eller anden grund bare smager bedst i november og december.
KLASSISK RISALAMANDE
I mange hjem er det afslutningen på den perfekte julemiddag, men den er altså også god som dessert på en helt almindelig lørdag.
(8 pers.)
150 g grødris
1 l sødmælk
100 g sukker
1 tsk. salt
1 vaniljestang, flækket
½ l piskefløde
75 g mandelsplitter (el. 75 g mandler, smuttede og hakkede)
evt. lidt vaniljesukker
Tilbehør: hjemmelavet eller færdigkøbt kiresbærsovs
1.
Fyld en gryde med vand, og lad det koge op. Kom risene i gryden, når vandet koger. Hæld vandet fra efter få sekunder. Kom risene i en sigte, og skyl dem med koldt vand.
2.
Kom mælk, sukker, salt og vaniljestang i en gryde. Kog det op, og drys risene i. Skru ned for varmen, og kog grøden under låg i ca. 50 min. Rør ofte i grøden. Afkøl.
3.
Pisk fløden til let skum. Vend flødeskum og mandler i grøden. Smag til med vaniljesukker. Servér med varm kirsebærsauce.