Klassisk risalamande - så let er det!

Klassisk risalamande - så let er det!

Ingen jul uden risalamande! Her får du opskriften på den klassiske dessert som af en eller anden grund bare smager bedst i november og december.

KLASSISK RISALAMANDE

I mange hjem er det afslutningen på den perfekte julemiddag, men den er altså også god som dessert på en helt almindelig lørdag.

(8 pers.)

150 g grødris

1 l sødmælk

100 g sukker

1 tsk. salt

1 vaniljestang, flækket

½ l piskefløde

75 g mandelsplitter (el. 75 g mandler, smuttede og hakkede)

evt. lidt vaniljesukker

Tilbehør: hjemmelavet eller færdigkøbt kiresbærsovs

1.

Fyld en gryde med vand, og lad det koge op. Kom risene i gryden, når vandet koger. Hæld vandet fra efter få sekunder. Kom risene i en sigte, og skyl dem med koldt vand.

2.

Kom mælk, sukker, salt og vaniljestang i en gryde. Kog det op, og drys risene i. Skru ned for varmen, og kog grøden under låg i ca. 50 min. Rør ofte i grøden. Afkøl.

3.

Pisk fløden til let skum. Vend flødeskum og mandler i grøden. Smag til med vaniljesukker. Servér med varm kirsebærsauce.