Klassisk sylte: Sådan gør du
Klassisk opskrift på sylte til årets mange festlige begivenheder. Gammeldags hjemmelavet sylte er en klassiker på julebordet. Sylten er lavet af en blanding af nakkefilet og bov, det gør, at den ikke bliver så fed. Her får du opskriften på en god gammeldags sylte, som du sagtens selv kan lave. Se bare her:
Sylte til 10-12 personer
Total:2 timer
Ingredienser
- 1/2 kg nakkefilet
- 1/2 kg svinebov
- 1 svineskank
- 1 løg
- 2 gulerødder
- salt
- 20 hele peberkorn
- 2 laurbærblade
- Endvidere:
- 3-4 laurbærblade
- 1 finthakket løg
- 2-3 tsk allehånde
Sådan laver du sylte
- Kom kød og skank i en gryde med vand, der dækker, og bring det langsomt i kog. Skum suppen omhyggeligt og tilsæt de delte løg og gulerødder, salt, peberkorn og laurbærblade.
- Lad kødet koge mørt ved svag varme i 1 1/2-2 timer.
- Tag kød og skank op og skær ben og brusk fra. Skær kødet i små stykker. Pil løget og hak det fint. Si suppen og varm den siede suppe.
- Læg laurbærblade i bunden af en form (ca. 1 1 ⁄2 liter), læg kødterninger, løg og
- allehånde lagvis i formen. Hæld den varme suppe over, så kødet er dækket. Det er vigtigt, at sylten lægges i formen, mens kød og suppe stadig er varmt, ellers skiller den.
- Læg et let pres over sylten og stil den koldt for at stivne. Servér sylten med sennep, rødbeder og groft rugbrød.
Julens klassiske opskrifter
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Flæskesteg med sprød svær, sauce og hvide og brune kartofler
-
Confit de canard
-
Andesteg med det hele – syltet rødkål, sauce og kartofler
-
Andesteg med timiansky
-
Andebryst med stegt julesalat, appelsin og granatæble
-
Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
-
Julesauce med gastrik
-
Nemme brunede kartofler, der ikke brænder på
-
Klassisk risengrød med kanelsukker
-
Risalamande og kirsebærsauce
-
Julefrokost: Få de lækre og klassiske opskrifter