Skønne klassiske rundstykker
Lækre nybagte rundstykker med sprød skorpe og birkes på toppen - du plejer måske at købe dem hos bageren, men du kan faktisk sagtens selv bage dem. Se her, hvordan du selv bager rundstykker
20 stk. rundstykker
Total:2 timer
Ingredienser
- 30 g smør
- 6½ dl lunkent vand
- 25 g gær
- 3 tsk. salt
- ca. 1050 g hvedemel
- Desuden:
- 1 sammenpisket æg til pensling
- 6 spsk. alm. eller blå birkes
Sådan bager du rundstykker
- Smelt smørret, og kom det i en skål. Rør lunkent vand i, og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen grundigt sammen, til den er smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 3 timer.
- Form 20 boller. Lad bollerne efterhæve 20 min. på bagepapir på en bageplade dækket med et rent klæde.
- Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med birkes. Bag rundstykkerne ca. 18 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
- Stil evt. en bradepande (ca. 20 x 30 cm) ind på ovnristen nederst i ovnen, og hæld 2 dl kogende vand i – dampen der dannes, gør bollerne sprøde.
- TIP: Du kan også vælge at lade dejen hæve i køleskabet natten over. Tag dejen ud ½-1 time før, den skal formes.
PRØV OGSÅ:Gulerodsboller med græskarkerner