Klatkager med tranebærsovs
Lav dine egne klatkager af rester af risengrød, og brug dem som et ekstra lækkert indslag på morgenbordet eller som nem aftensmad. Opskriften på klatkager får du her:
20 stk. klatkager
Total:20 minutter
Ingredienser
Klatkager med tranebærsovs
- 125 g tranebær
- 1½ dl ahornsirup
- 3 æg
- ca. 700 g risengrød
- 2 spsk rørsukker
- 4 spsk hvedemel
- 1 knsp salt
- smør til stegning
Sådan laver du klatkager
- Skyl tranebærrene, og kom dem i en gryde sammen med ahornsirup. Lad det nå kogepunktet, og sluk så for varmen.
- Del 2 af æggene, og pisk hviderne stive. Rør æggeblommer og det hele æg i risengrøden sammen med sukker, salt og mel. Vend de stive hvider i.
- Kom klatkagedejen på en varm pande med smør – brug en spsk til at lægge klatterne på panden med. Steg dem ca. 1 minut pr. side.
- Servér med lun tranebærsovs til.