Opskrift på klatkager og tranebærsovs med ahornsirup

Klatkager og tranebærsovs med ahornsirup

Klatkager er skønne som nem aftensmad, men kan også bruges på morgenbordet.

4

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 125 g tranebær
  • 1½ dl ahornsirup
  • 3 æg
  • ca. 700 g risengrød
  • 2 spsk rørsukker
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 knsp salt
  • smør til stegning

Sådan laver du klatkager

  1. 1. Skyl tranebærrene og kom dem i en gryde sammen med ahornsirup. Lad det nå kogepunktet og sluk så for varmen.
  2. 2. Del 2 af æggene og pisk hviderne stive. Rør æggeblommer og det hele æg i risengrøden sammen med sukker, salt og mel. Vend de stive hvider i.
  3. 3. Kom klatkagedejen på en varm pande med smør – brug en spsk til at lægge klatterne på panden med. Steg dem ca. 1 minut pr side.
  4. 4. Server med lun tranebærsovs til.

Tip

Klatkagerne kan laves på forhånd og lunes i ovnen. Har du kirsebærsauce til overs kan du også bruge det.