Klatkager og tranebærsovs med ahornsirup
Klatkager er skønne som nem aftensmad, men kan også bruges på morgenbordet.
4
Total:20 minutter
Ingredienser
- 125 g tranebær
- 1½ dl ahornsirup
- 3 æg
- ca. 700 g risengrød
- 2 spsk rørsukker
- 4 spsk hvedemel
- 1 knsp salt
- smør til stegning
Sådan laver du klatkager
- 1. Skyl tranebærrene og kom dem i en gryde sammen med ahornsirup. Lad det nå kogepunktet og sluk så for varmen.
- 2. Del 2 af æggene og pisk hviderne stive. Rør æggeblommer og det hele æg i risengrøden sammen med sukker, salt og mel. Vend de stive hvider i.
- 3. Kom klatkagedejen på en varm pande med smør – brug en spsk til at lægge klatterne på panden med. Steg dem ca. 1 minut pr side.
- 4. Server med lun tranebærsovs til.