Opskrift på kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos

Kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos

En rigtig god måde at få ”smuglet” en masser grøntsager ind i børnenes favorit...

Kødsovs til 4 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos
  • 1 kg kartofler
  • 300 + 300 g gulerødder
  • 25 g smør
  • ½ dl mælk
  • groft salt og sort peber
  • 1 squash
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 spsk hakket, frisk oregano
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk rasp

Sådan laver du kødsovsen

  1. 1. Varm ovnen op til 200 gr. Skræl kartofler og 300 g gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand. Sigt vandet fra, og mos grøntsagerne sammen med smør og mælk til en grov mos. Smag til med salt.
  2. 2. Mens kartoflerne koger, skæres squash og løg i tern. Skræl de sidste 300 g gulerødder, og skær dem i skiver. Hak hvidløget fint. Varm olien op i en gryde og brun kødet, mens du hakker det i stykker med en spatel. Tilsæt squash, løg og gulerødder og steg dem med i 3 minutter, til de begynder at få farve. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 minut og kom så tomater, oregano og sukker i. Kom ca. 1 spsk groft salt i og lad kødsovsen simre, mens kartoffel-gulerodsmosen laves færdig.
  3. 3. Kom kødsovsen i et ovnfast fad, og dæk med mosen. Drys med rasp og bag i ca. 30 minutter, til mosen er gylden.