Kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos
En rigtig god måde at få ”smuglet” en masser grøntsager ind i børnenes favorit...
Kødsovs til 4 personer
Total:50 minutter
Ingredienser
- Kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos
- 1 kg kartofler
- 300 + 300 g gulerødder
- 25 g smør
- ½ dl mælk
- groft salt og sort peber
- 1 squash
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 2 dåser flåede tomater
- 1 spsk hakket, frisk oregano
- 1 tsk sukker
- 2 spsk rasp
Sådan laver du kødsovsen
- 1. Varm ovnen op til 200 gr. Skræl kartofler og 300 g gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand. Sigt vandet fra, og mos grøntsagerne sammen med smør og mælk til en grov mos. Smag til med salt.
- 2. Mens kartoflerne koger, skæres squash og løg i tern. Skræl de sidste 300 g gulerødder, og skær dem i skiver. Hak hvidløget fint. Varm olien op i en gryde og brun kødet, mens du hakker det i stykker med en spatel. Tilsæt squash, løg og gulerødder og steg dem med i 3 minutter, til de begynder at få farve. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 minut og kom så tomater, oregano og sukker i. Kom ca. 1 spsk groft salt i og lad kødsovsen simre, mens kartoffel-gulerodsmosen laves færdig.
- 3. Kom kødsovsen i et ovnfast fad, og dæk med mosen. Drys med rasp og bag i ca. 30 minutter, til mosen er gylden.