Her på siden får du 5 lækre opskrifter på sundt slik - bl.a. kogebogsforfatter Sif Orellanas opskrift på hjemmelavede proteinbarer, Ditte Ingemanns lækre konfekt af tørrede figner og Majbritt Louring Engells skønne opskrift på en lækker nutellarulle.
Af: ALT for damerne Foto: Søren Gammelmark, Maria Nørregaard, Ditte Ingemann
Smagen af chokolade og abrikos gør denne snack rigtigt appetitlig, og den sikrer dig en optimal balance mellem protein og kulhydrat, som er godt for dig lige efter træning.
Disse hjemmelavede proteinbarer er fyldt med gode sager som for eksempel hampeproteinpulver, som er sprængfyldt med sunde og nærende fedtsyrer og aminosyrer. Barerne smager fuldkommen fantastisk – den bedste sunde snack, jeg længe har smagt, og børnene er også vilde med dem.
Opskriften er fra Sifs kogebog: Kram i madkassen.
Ingredienser:
15 friske, udstenede medjool-dadler
2 spsk hampefrøolie (du kan også sagtens bruge kokosolie)
1 tsk lakridspulver
50 g hampeproteinpulver (kan købes i helsekostforretninger)
50 g tørrede tranebær
Annonse
1 dl usmuttede mandler
1 dl hasselnødder
Drys:
kokosmel
Sådan laver du hjemmelavede proteinbarer:
Blend det hele en stærk blender eller foodprocessor og form 15 proteinbarer. Drys bunden af en lille bradepande med kokost og læg de formede proteinbarer ned i den.
Drys med kokos øverst.
Pak evt. proteinbarerne ind i lidt madcellofan og giv børnene en enkelt med i eftermiddagsmadpakken.
Barerne kan i øvrigt med stor fordel fryses ned og tages op enkeltvis til søde lejligheder.