Opskrift på hjemmelavet burger

Kokkens hemmelige opskrift: Hjemmelavet burger

Agurkerelish

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 agurker
  • 1 tsk. finthakket chili
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 75 g rørsukker
  • 1 ½ dl. hvidvinseddike
  • salt og peber
  • 2 stk. æggeblommer
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • ½ tsk. salt
  • 4 dl. vindruekerneolie
  • tabasco og peber

  1. Bland kød, æg, spidskommen, koriander, skalotteløg, rasp, hvidløg og sennep. Krydder med salt og peber, drys lidt rasp på bordet og form til 4 bøffer – ikke for tykke.
  2. Steges 2-3 min på hver side på grill eller pande. I de sidste minutter lægges en skive ost på bøfferne.
  3. Flæk og rist bollerne.
  4. Riv agurkerne på den grove side af et rivejern, vrid vandet godt af agurkerne. Rist løg, hvidløg og chili (uden det tager farve) i olivenolie. Tilsæt agurk, hvidvinseddike og sukker – lad simre i ca. 10 min. og krydder med salt og peber. Serveres koldt.
  5. Bland æggeblomme med salt, sennep, eddike og pisk olien i lidt efter lidt. Smag til med tabasco og peber. Der kan evt. tilsættes lidt hvidvinseddike, hvis man ønsker den mere syrlig.
  6. "Server med agurkerelish, salat, skiver af tomat og løg samt ketchup og mayonnaise."