Kokkens hemmelige opskrift: Hjemmelavet burger
Agurkerelish
- 2 spsk. olivenolie
- 2 agurker
- 1 tsk. finthakket chili
- 2 skalotteløg
- 1 fed finthakket hvidløg
- 75 g rørsukker
- 1 ½ dl. hvidvinseddike
- salt og peber
- 2 stk. æggeblommer
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. hvidvinseddike
- ½ tsk. salt
- 4 dl. vindruekerneolie
- tabasco og peber
- Bland kød, æg, spidskommen, koriander, skalotteløg, rasp, hvidløg og sennep. Krydder med salt og peber, drys lidt rasp på bordet og form til 4 bøffer – ikke for tykke.
- Steges 2-3 min på hver side på grill eller pande. I de sidste minutter lægges en skive ost på bøfferne.
- Flæk og rist bollerne.
- Riv agurkerne på den grove side af et rivejern, vrid vandet godt af agurkerne. Rist løg, hvidløg og chili (uden det tager farve) i olivenolie. Tilsæt agurk, hvidvinseddike og sukker – lad simre i ca. 10 min. og krydder med salt og peber. Serveres koldt.
- Bland æggeblomme med salt, sennep, eddike og pisk olien i lidt efter lidt. Smag til med tabasco og peber. Der kan evt. tilsættes lidt hvidvinseddike, hvis man ønsker den mere syrlig.
- "Server med agurkerelish, salat, skiver af tomat og løg samt ketchup og mayonnaise."