Nem suppe med kokos & lime

Nem suppe med kokos & lime

Nem og hurtig suppe med asiatisk inspiration.

Suppe til 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kyllingefilet
  • 1 stor porre (ca. 280 g)
  • 4 store gulerødder (ca. 300 g)
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 spsk karry
  • 8 dl færdig hønsebouillon eller fond
  • 2 dl light kokosmælk (6 % fedt)
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk limesaft
  • salt, peber
  • 200 g kikærter, drænet fra dåse
  • 4 stk. fuldkornsboller (75 g pr. stk.)

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingefilet i små tern. Kødet steges ikke inden anvendelse, men koger mørt i suppen, og derfor er det vigtigt, at ternene er små.
  2. Rens porre, og skræl gulerødder. Skær begge dele i tynde skiver.
  3. Opvarm olien i en stor gryde ved høj varme, og tilsæt karryen. Svits porre og gulerødder i karryolien, og skru ned til svag varme.
  4. Tilsæt bouillon, kokosmælk, sojasauce og limesaft samt salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 5 minutter under låg.
  5. Tilsæt kyllingeternene, og lad suppen koge videre i 5-8 minutter, til kødet er mørt.
  6. Tag et stykke op, og skær igennem for at tjekke, at det ikke er råt i midten.