Nem suppe med kokos & lime
Nem og hurtig suppe med asiatisk inspiration.
Suppe til 4 personer
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet
- 1 stor porre (ca. 280 g)
- 4 store gulerødder (ca. 300 g)
- 1 spsk rapsolie
- 2 spsk karry
- 8 dl færdig hønsebouillon eller fond
- 2 dl light kokosmælk (6 % fedt)
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk limesaft
- salt, peber
- 200 g kikærter, drænet fra dåse
- 4 stk. fuldkornsboller (75 g pr. stk.)
Sådan gør du:
- Skær kyllingefilet i små tern. Kødet steges ikke inden anvendelse, men koger mørt i suppen, og derfor er det vigtigt, at ternene er små.
- Rens porre, og skræl gulerødder. Skær begge dele i tynde skiver.
- Opvarm olien i en stor gryde ved høj varme, og tilsæt karryen. Svits porre og gulerødder i karryolien, og skru ned til svag varme.
- Tilsæt bouillon, kokosmælk, sojasauce og limesaft samt salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 5 minutter under låg.
- Tilsæt kyllingeternene, og lad suppen koge videre i 5-8 minutter, til kødet er mørt.
- Tag et stykke op, og skær igennem for at tjekke, at det ikke er råt i midten.